Saabs fabrik har haft besök av eventuella köpare. Foto: Erik Abel/Scanpix.
Saabs framtid

Kinesiska Geely på Saab-besök

Saab har haft besök av representanter för den kinesiska biltillverkaren Geely, som länge varit ett av de namn som nämnts som en eventuell Saabköpare.

I förra veckan inleddes besöken från intressenter på Saab i Trollhättan. Det handlar om ett 20-tal inbokade besök som pågår i stort sett dagligen.

Förra veckan ägde minst två besök rum och Sveriges Radio Väst kan nu avslöja att en av intressenterna, som då fanns på plats i Trollhättan, var representanter från den kinesiska biltillverkaren Geely.

Något som är lite överraskande med tanke på uttalanden av Daniel Dai, Geelys chef på avdelningen International Business, i början av april.

– Vi har inget intresse av Saab i någon del. Vi har inget med Saab att göra, sa han då.

Men nu har alltså en säker källa inom Saab bekräftat för Sveriges Radio Väst att representanter från kinesiska Geely var på plats i mitten av förra veckan, och att de är intresserade av Saab.

I förra veckan var dessutom ytterligare en spekulant på plats – då rörde det sig om ett europeiskt företag.

Jesper Larsson
jesper.larsson@sr.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".