Carl-Einar Häckner i Uddevalla. Foto: Marie Hedlund/SR Väst
Uddevalla

Komik mot klamydia

Informera på ett roligt sätt – det var komikern Carl Einar Häckners uppdrag när han i dag uppträdde på Uddevalla gymnasium. Föreställningen är en del av kraftsamlingen mot klamydia.

Föreställningen på Sinclair, som är en del av Uddevalla gymnasium, är en del av kraftsamlingen mot klamydia.

Carl-Einar Häckner också har gjort en film som visas på ungdomsmottagningarna.

– Det här var så skoj att det inte gick att backa på, säger Carl-Einar Häckner.

De senaste åren har klamydia spridit sig lavinartat och tanken med projektet Kraftsamling mot klamydia är att stoppa spridningen av den sexuellt överförbara könssjukdomen.

Ungdomsmottagningarna och skolan tycker att Carl-Einar Häckner kunde uppmärksamma eleverna på problemet på ett roligt sätt som får ungdomarna att börja prata om det och gå och testa sig.

Carl-Einar Häckner tycker att det är kul att uppträda inför tonåringar och när han gjorde samma föreställning i Skövde gav hans enmansshow, där musik och humor blandas, resultat.

– Klamydian ökade faktiskt. Fler gick och testade sig och det var ju positivt fast man kan få för sig att det var negativt, säger han.

Marie Hedlund
marie.hedlund@sr.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".