Uddevalla

Dålig mat på tapeten i Uddevalla

Matmissionärer får allt större uppmärksamhet. Alltså de föreläsare och författare som åker landet runt och för stora åhörarskaror berättar om hur mycket dåliga livsmedel det finns.

Mat som är fullproppad med kemiska tillsatser, konstgjorda smakämnen och falsk fyllning i stället för äkta råvara.

Den senaste matmissionären är journalisten Mats-Eric Nilsson från Stockholm, vars första bok Den hemlige kocken hittills sålts i närmare 200 000 exemplar. Uppföljaren, Äkta vara är också en bestseller. När Nilsson för en månad sedan reste runt här i Väst och föreläste var det för utsålda hus.

Pionjären på området heter Tommy Svensson. Han är från Norrköping och har sedan nio år tillbaka arbetat på heltid med att resa runt och upplysa om bra och dålig mat.

Idag är han i Uddevalla och ger en rad föreläsningar i Studieförbundet Vuxenskolans regi.

Kvällens föreläsning på Bohusläns museum är helt fullbokad.

– Det Mats-Eric Nilsson, jag och några till håller på med är på väg att bli en folkrörelse, som kommer att bli mycket intressant i framtiden, säger Tommy Svensson till Sveriges Radio Väst.

Jan Gustafsson
jan.gustafsson@sr.se
0522-67 00 53

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".