Kanske en okänd intressent på besök utanför Saab Car museum idag. Foto: Jesper Larsson/SR Väst.
Saabs framtid

Intressenter visas runt på Saab

Sveriges Radio Väst kan nu avslöja en del i hur Saab presenterar sig för sina intressenter. De inplanerade besöken som just nu pågår för fullt, inleds på Saabs museum.

Igår kunde Sveriges Radio Väst avslöja att kinesiska bilföretaget Geely Automobile besökte Saab i förra veckan. Idag kan vi berätta hur besöken, det handlar om ett 20-tal, går till.

Enligt en säker källa inom Saab inleds besöken på Saabs museum vid Nohabs industriområde i Trollhättan – där Saab en gång i tiden startade. Där sker en så kallad företagspresentation och vd:n Jan Åke Jonsson är en av dem som då finns på plats.

Efter lunch fortsätter besöken på Saab-fabriken vid Stallbacka där produktionen den här veckan är i full gång. Där ska enligt uppgift också finnas möjlighet att provköra någon av de nya Saabarna.

Saabs informationschef Eric Geers vill inte bekräfta att besöken går till på detta sätt och inte heller att Geely är en av intressenterna som redan varit i Trollhättan.

Hemlighetsmakeriet fortsätter alltså.

Jesper Larsson
jesper.larsson@sr.se
0522-67 00 00

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".