Utbildning

Förälder: Järbo blir en död bygd

Efter att kommunfullmäktige i Färgelanda kommun igår beslutade att stänga skolorna i Järbo och Stigen i höst, med 18 röster mot 17, är besvikelsen mycket stor bland föräldrarna.

En pappa som kämpat för att behålla skolan i Järbo är Per Krokström.

– Det är nästan ett horribelt beslut så här sent och att man ska lägga ner redan till hösten. Vi är riktigt besvikna, säger han.

– Vi är frustrerade att de politikerna som röstade för en nedläggning kan behandla först och främst barnen på det här viset och sedan allt engagemang från föräldrar. Det kör de bara över.

Att lägga ner Järbo skola kommer att skapa en död bygd, menar Per Krokström.

– Vår symbol för ett levande Järbo är nu borta. Skolan kommer stå som ett skelett nu och visa upp längs väg 172 att Järbo är en död byggd, säger Per Krokström.

Redan nu, knappt ett dygn efter beslutet, har tankarna att göra om Järbo och Stigens skolor till friskolor vuxit sig starkare. Men det är ont om tid eftersom planen är att lägga ner de båda skolorna redan i höst.

– Nu blir det så hastigt och svårt att göra detta. Men vi kommer att ta upp detta till diskussion och det kommer också kanske skickas in en ansökan, säger Per Krokström, Järboförälder.

Thomas Graf
thomas.graf@sr.se
0522-67 00 52

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".