Besked om timeout

I dag kan beskedet komma om socialdemokratiska arbetarekommunens ordförande i Uddevalla kommun Helen Hagström Nordendorph ska ta Time-Out eller inte.
Än har hon inte lämnat något besked till Arbetarekommunens styrelse om hon tar time-out eller inte. Styrelsen kom efter ett möte i fredags fram till att Helen Hagström Nordendorph bör ställa sig åt sidan från sina uppdrag under den tid som rättsprocessen pågår,men dom var också väldigt noga med att påpeka att Helen inte är dömd förrän rättsprocessen är avslutad. Helen Hagström Nordendorph släpptes ur häktet i fredags, detta motiverades med att det inte fanns någon risk att hon skulle kunna förstöra bevis om hon släpptes på fri fot, men misstankarna om bedrägeri och att hon har undanröjt bevismaterial kvarstår. Enligt chefsåklagare Sune Johansson, så har fler personer delgivits misstankar om brott i samband med Nordendorphaffären. Socialdemokratiska kommunalrådet Lennart Björk har också hamnat i blåsväder. I helgen fick han uppmaningen att avgå med omedelbar verkan på GT:sledare skriven av Jimmy Fredriksson. Bla skrev han att Björk visat en häpnandsväckande brist på ledarskap
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".