Mathias Carlsson gjorde Ljungskiles mål. Arkivbild / SR.
Sport

Ljungskile nära cupskräll

Fotboll. I 82 minuter höll debutanten Andreas Samuelsson nollan i Ljungskiles cupmöte med Elfsborg och det såg ut att bli en skräll. Förra årets allsvenska tvåa vände emellertid men det krävdes förlängning och i LSK-lägret var det ganska positiva tongångar efteråt trots 2-1-förlusten.

– Vi jobbar bra som ett lag, säger målskytten Mathias Carlsson.

Elfsborg, med Anders Svensson och ytterligare några nyckelspelare på bänken, dominerade matchbilden ganska kraftigt i cupmötet med Ljungskile i solgasset på H.A Bygg Arena men LSK försvarade sig väl.

Längst bak stod Andreas Samuelsson från Smögen i sin första a-lagsmatch någonsin och 17-åringen fick massor av beröm efteråt.

– Han var fantastisk, säger Gudmundur Magnusson, LSK:s tränare till Radio Väst.

För även LSK var reservbetonat. Magnusson hade bytt ut åtta spelare jämfört med startelvan i den senaste seriematchen och lämnat plats för flera yngre förmågor.

I den 66:e minuten tog LSK ledningen genom Mathias Carlsson som stack upp i vad som var ett av hemmalagets få anfall så långt. Liridon Kalludra stal bollen på mittfältet och spelade ut till Carlsson som fanns i vänsterläge i straffområdet och han avslutade säkert med vänsterfoten, högt i den bortre gaveln.

LSK spelade bättre efter det genombrottet och Elfsborg fick byta in Anders Svensson och Joel Johansson för att öka trycket framåt. I den 82:a minuten kom kvitteringen, vilket var synnerligen rättvist sett till matchbilden, när James Keene nickade in ett högerinlägg från nära håll.

1-1  stod sig över 90 minuter och förlängning tog vid. Där var Elfsborg starkare mot ett tröttkört LSK och Emir Bajrami gjorde 2-1 i minut 106.

– Jag är i stort sett nöjd med allting, säger LSK-tränaren Gudmundur Magnusson efter matchen.

– Killarna gör en fantastisk match. De står upp för sig själva, för laget och för klubben.

Också Mathias Carlsson, som gjorde sitt första a-lagsmål i tävlingssammanhang, kände sig ganska nöjd efteråt.

– Elfsborg är bra. De vann rättvist, men vi gör en otroligt bra match. Alla kämpar. Och det är alltid roligt att göra mål.

Hör ytterligare kommentarer:

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".