Det som sägs på Musslan stannar kvar där. Foto: Stefan Gustavsson/Scanpix
Ekonomi

Sparkrav drabbar utsatta barn

Samtalsgrupperna för barn till missbrukande eller psykiskt sjuka föräldrar, Musslan, i Uddevalla, finns med i socialtjänstens föreslagna sparpaket.

Samtalsgrupperna för barn till missbrukande eller psykiskt sjuka föräldrar, Musslan, i Uddevalla, finns med i socialtjänstens föreslagna sparpaket.

När Uddevalla kommun måste spara finns risken att Musslan drabbas och det är något som oroar kuratorn Anna Reimers.

– Musslan är en plats där barnen framförallt får se att de inte är ensamma i sin situation, att det finns andra som har det ungefär likadant, säger hon.

Man får också lära sig en del, till exempel att det inte är barnens fel att ens förälder mår dåligt.

Musslan har funnits i åtta år och att verksamheten nu riskerar att läggas ner betyder att en lång tids arbete kan gå om intet.

– Det är en verksamhet som tar tid att bygga upp och bli känd, att människor vet om att den finns. Det går förlorat, om Musslan måste stängas, säger Anna Reimers.

Hur kan du argumentera för att Musslan ska få vara kvar?

– Det viktiga med Musslan är att man ger barnen en frizon. Vi gör också ett viktigt förebyggande arbete, säger kuratorn Anna Reimers.

Birgitta Andersson
birgitta.andersson@sr.se
0522-67 00 57 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".