Rättegång om dödsmisshandel

Nära nog ett år efter dödsmisshandeln på Skeppsvikens campingplats i Uddevalla i september i fjol inleds idag rättegången mot den 41-årige gärningsmannen, som står åtalad för grov misshandel och vållande till annans död.
Det var gammalt groll mellan kriminella personer i missbrukarkretsar i Uddevalla - spetsat med en dos svartsjuka i ett relationsdrama - som enligt polisens utredare låg bakom slagsmålet vid en husvagn på Skeppsvikens camping vid niotiden på kvällen den 3 september i fjol. Inför ögonen på andra förskräckta campinggäster slogs en 46-årig uddevallabo ihjäl med ett bordsben. Den 41-årige gärningsmannen - också han uddevallabo - slog minst tre slag mot det 46-åriga offret, som dog av brusten pulsåder i hjärnan. I åtalet beskrivs misshandeln som grov och särskilt hänsynslös. En annan man och en kvinna, båda 35 år, står också inför rätta i målet, åtalade för olaga hot och hemfridsbrott. Kvinnan dessutom för övergrepp i rättssak. Hon har hotat vittnen. Att rättengången flera gånger skjutits upp beror bland annat på att vittnen varit utomlands. Jan Gustafsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".