Uddevallapolitikern tar time out

Nu har hon äntligen bestämt sig. Socialdemokraten Helen Hagström Nordendorph tar time-out från sina politiska uppdrag. Så här skriver hon själv i ett pressmeddelande:
Med anledning av den process som riktats mot min person kommer jag den närmaste tiden inte att fullfölja mina politiska uppdrag. Jag kan i nuläget inte bedöma tidsperspektivet eftersom detta är beroende av hur lång tid som rättsprocessen kommer att ta i anspråk. Beträffande de brottsmisstankar som riktas mot mig vill jag framhålla följande. Uddevalla tingsrätt har vid häktningsförhandlingen funnit att jag är på sannolika skäl misstänkt för undertryckande av urkund, vilket för mitt vidkommande innebär att jag misstänks för att ha undanskaffat eller förstört bokföringsmaterial. Jag förnekar denna brottsmisstanke liksom de övriga anklagelser som i olika sammanhang framförts mot mig. Det enda jag kan göra under den närmaste tiden är att låta den rättsliga processen ha sin gång. Helen Hagström Nordendorph
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".