1 av 2
Åke Lindén visar upp revbensspjället. Foto: Charlotte Andersson/SR Väst.
2 av 2
Foto: Charlotte Andersson/SR Väst.
Åmål

Fann metallbit i revbensspjället

Ett par från Edsleskog fann en stor stålbit i helgmiddagens färdigkryddade revben.

Åke och Eva Lindén från Edsleskog köpte färdigkryddade revben i en affär i Åmål. Och fick sitt livs skräckupplevelse när det gäller mat.

Deras 21-årige som skulle gnaga loss kött på revbenet och fastnade på något. Det visade sig vara en stålbit ungefär lika stor som ett rakblad.

– ”Det är ju ett rakblad i det” sa han. Då hade han bitit i det. Han kände det som tur var så att han inte fick in det i mun, berättar Åke Lindén.

Åke Lindén säger till Sveriges Radio Väst att han är bestört över fyndet och han vill varna andra som köpt revben från samma tillverkare den senaste tiden. 

– En har ju hört talas om det här så länge nu, det finns i både det ena och det andra. Men man trodde ju aldrig att vi skulle få det där. Vad hade hänt om det hade gått illa?

Åke Lindén har lämnat revbensbiten vidare till affären Eurocash, som ännu inte vill kommenterar händelsen. historien. Inte heller tillverkaren Skaraborgs chark och fågel i Skara vill kommentera fyndet ännu.

Charlotte Andersson
charlotte.andersson@sr.se
0532-158 80

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".