Mellerud

Livstid för slaktmaskmord

En 44-årig man döms av Vänersborgs tingsrätt till livstids fängelse för att ha mördat en 38-årig granne utanför Mellerud. Offret dödades med en slaktmask.

De två männen kände varandra sedan några år tillbaka och hade druckit alkohol tillsammans i offrets bostad kvällen den 25 februari.

38-åringen blev under kvällen kraftigt berusad och när denne låg hjälplös i sin säng sköt den nu morddömde mannen honom i huvudet med ett slaktvapen, en så kallad bultpistol.

Tingsrätten bedömer mordet som särskilt grymt och skriver att det inte kan beskrivas som annat än som en ren avrättning.

Bevisen talade sitt tydliga språk då endast 44-åringens DNA fanns på bultpistolens avtryckare. Och på både vapnet och mannens stövlar hittades offrets blod och DNA.

44-åringen har hela tiden nekat till mordet, men har inte lämnat några rimliga förklaringar till fynden.

Förutom livstids fängelse döms 44-åringen också till att betala skadestånd på sammanlagt runt 75 000 till den mördade mannens närstående.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".