Munkedal

Försvunnen kan vara vid liv

Den polske gästarbetare som varit försvunnen sedan Valborgsmässoafton, har fortfarande inte hittats. Men nu finns det uppgifter som tyder på att han kan vara i livet.

Mannen bodde på en förläggning för de polska gästarbetarna och ett par dagar innan han försvann blev han akut sjuk – han svimmade och drabbades av kramper.

Mannen åkte ambulans till Näl, där det gjordes en utredning, men han skickades hem igen den 28 april eftersom läkarna inte kunde hitta något fel på honom.

Tidigt på morgonen den 30 april vaknade hans rumskamrat av att mannen gick omkring i rummet och verkade orolig, men rumskamraten somnade om och när han vaknade var mannen borta.

Polisen och Kustbevakningen har letat efter mannen med hundpatruller och båtar, och så sent som igår fanns det inga spår alls. Man trodde då att mannen inte längre var i livet.

Men igår kväll fick man ett samtal från en kvinna som sett och försökt prata med mannen vid sitt hus utanför Svarteborg samma eftermiddag som han försvann.

Hon har sett en bild på honom och är säker på att det är rätt person, enligt polisen. Så nu har man nytt hopp om att hitta honom i livet.

Cecilia Bergil
cecilia.bergil@sr.se
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.