Gudmundur Magnusson. Foto: Marie Hedlund/SR Väst.
Superettan

"Gummi" får sparken från LSK

Uppdaterad 13:42
Ljungskile SK:s tränare, Gudmundur Magnusson, har fått sparken eftersom både styrelsen och spelarna saknar förtroende för honom som tränare.

Tränarjobbet tas över av Bosse Wålemark. Han säger till Sveriges Radio Väst att han kommer att leda laget på ett annorlunda sätt. Han säger också att han har bra stöttning av sin bror Jörgen Wålemark som kommer att vara med i upplägget av träningen.

Gudmundur Magnusson har dels fått kritik för det dåliga resultatet i Superettan hitills, två poäng på fem matcher, dels för att han kritiserat enskilda spelare i media.

Huvudpersonen själv säger att han är chockad över styrelsens beslut.

– Att det var mitt huvud som skulle rulla det fattade inte jag, säger Magnusson.

Han riktar nu kritik mot LSK.

– Tittar man till exempel på lagbygget så har jag varit minst inblandad av allihop i det, de som varit mest inblandade är de som sticker kniven i mig nu. Det smutsiga spelet bakom kulisserna som jag fått se nu är något jag inte gärna upplever igen, säger Gudmundur Magnusson.

”Gummi”, som han kallas, blev klar för Ljungskile i vintras och kom från Tibro. Sina största framgångar som tränare nådde han dock i klubben Skövde AIK som han tog från division fem till division ett.

Magnusson har under tiden i LSK bott kvar i Skövde och bara haft en övernattningslägenhet i Ljungskile.

När han blev klar som tränare för den bohuslänska klubben sa han att han ”väntat på att få en sådan här chans” eftersom han tidigare aldrig tränat ett elitfotbollslag. Hans första bekantskap med den högsta nivån blev kortvarig. 

LSK ligger näst sist i Superettan.

Stefan Elofsson
stefan.elofsson@sr.se
0522-67 00 00

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".