Oro för framtiden bland Lysekils fritidspersonal

Kultur- och fritidsnämnden i Lysekil ska skära ner sina kostnader med 1,9 miljoner kronor. Därför föreslås nu att föreningar få ta över kommunens båda fritidsgårdar, något som bland andra upprör Sanna Lannesjö som är föreståndare för Brastagården.
I Lysekil finns två fritidsgårdar. Det är Slättegården och det är Brastadgården. Och till de här gårdarna kommer mellan 40 och 60 ungdomar varje kväll Sanna Lannesjö ifrågasätter om det är utbildad personal som ska arbeta med ungdomarna eller timledare som kanske är ungdomar själva och föreningen kanske ser till sin egen överlevnad då. Folkets Hus i Lysekil har erbjudit sig att ta över fritidsverksamheten och enligt Folkets Hus skulle de kunna driva verksamheten billigare. Det här är nu ett förslag som kultur- och utbildningsnämnden diskuterar. Sanna Lannesjö anser att det är en enkel lösning på kort sikt. -Men i det långa loppet är det vansinne, säger hon. Bill Wallberg är socialdemokratisk ordförande i kultur-och fritidsnämnden och han anser att personalens oro är obefogad i den mån att det skulle blir sämre. - Vi har krav från kultur och fritidsnämnden att vi ska ha en bra verksamhet med hög kvallitté och det gäller även om Folkets Hus ska ta över, säger Bill Wallgren. Anna-Karin Lindén
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".