Katastrofalt lönesysten i Uddevalla anser Kommunal

De fackliga organisationerna Kommunal och SKTF i Uddevalla är kritiska till kommunens lönesystem, som infördes vid årsskiftet. Ordföranden för Kommunals sektion "Vård och omsorg", Cecilia Sandberg, säger till Radio Väst att systemet är en katastrof.
-Medelmmar får inte ut sina löner. Man får ut felaktiga löner och man får dubbla löner och man får felaktiva avdrag, berättar Cecilia Sandberg. Så har det varit ända sedan systemet infördes vid årsskiftet säger Cecilia Sandberg. På lönekontoret har arbetssituationen varit obeskrivligt dålig, säger SKTF-s ordförande i Uddevalla, Ann-Britt Clemensson, som organiserar dem som arbetar där. För att klara pressen har de arbetat så mycket övertid att kommunen bröt mot arbetstidslagen. SKTF tog upp det som en arbetsmiljöfråga och fick ut ett skadestånd till medlemmarna där på 35 000 kronor, säger hon. Till slut fick kommunen ta in ett bemanningsföretag på den underbemannade personalavdelningen. Nu sitter nitton fackliga organisationer i Uddevalla och väntar på att få löneförhandla, för där sätter också kommunens lönesystem käppar i hjulet. Det på grund av att lönesystemet inte klarar att få fram listor på dem, vars löner man ska förhandla om. Birgitta Andersson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".