sport

LSK straffade av Jönköping

Jönköpings Södra lyckades få med sig alla tre poängen från Starke Arvid Arena i mötet med Ljungskile. Det var ytterst små marginaler och två omdiskuterade situationer som avgjorde. 

Den första halvleken på Starke Arvid Arena fick de drygt 800 på läktarna att tro att det hela skulle bli en relativt ljummen tillställning. Vi såg två jämna lag där inga chanser var tillräckligt heta för att riktigt oroa målvakterna Colin Burns eller Mikael Axelsson. Förutom då chansen från straffpunkten som ledde fram till Jönköpings seger med 0-1.

I den 37:e minuten fick nämligen J-Södra straff. Brassen Ricardo Santos lade upp bollen på straffpunkten och rullade in 0-1 intill Colin Burns högra stolpe. Ingen bra träff från Santos – men välplacerad.

Men det var inte Santos sjunde mål i superettan man kommer att minnas. Istället var det situationen som föranledde straffen som blev den heta snackisen efteråt. Patrik Redo i J-Södra fick på ett skott som tog på LSK-backen och engelsmannen Sam Brills arm. Men armen höll Brill intill kroppen och det var det som upprörde flera spelare i hemmalaget inklusive ledarstaben. Domare Andreas Ekberg från Stockholm tvekade dock aldrig.

En situation där Ekberg och hans kollegor uppträdde mer osäkert var i den betydligt hetare andra halvleken där LSK tog över taktpinnen totalt. Liridon Kalludra fick nämligen på ett bra skott efter att ha blivit serverad av den starke anfallaren Johan Patriksson. Skottet tog i underkanten av ribban och ner mot mållinjen – men var den inne? LSK-spelarna menade att bollen var en halvmeter över linjen och att det var mål men domarteamet vinkade avvärjande.

Strax därefter rann det över för LSK:s tränare Bo Wålemark då Niklas Löfgren blev liggande efter en nickduell. Wålemark påtalade för fjärdedomaren Daniel Labe att Löfgren fått en armbåge i huvudet, Labe påkallade domare Ekbergs uppmärksamhet och så visades Wålemark upp på läktaren.

Men motgångarna för Ljungskile var inte över där. En stund senare fick nämligen just Löfgren på en bra nick där bollen – innan den rensades undan – hann studsa i båda stolparna.

Pressen från hemmalaget fortsatte men Jönköpings Södra kunde till slut hålla undan och få med sig samtliga poängen hem till Småland.

Duktig i hemmalaget var Sam Brill som raderade brassestjärnan Ricardo Santos. I Jönköping imponerade anfallaren Tommy Thelin. Det syntes också att det var nyttigt för Södra att ha Christer Persson tillbaka efter avstängning i kampen på mitten.

Jesper Larsson
jesper.larsson@sr.se
0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista