Sport

Lyckad premiär trots allt

Motocrossföraren Filip Thuresson, BMK Uddevalla, tog en heatseger av två möjliga i årets första SM-deltävling. Det här trots att han opererades för bara två veckor sedan.

Filip Thuresson blev femma i första heatet, men vann sedan det andra i klassen MX2 i helgens SM-deltävling. En helt klart godkänd premiär, kanske framför allt med tanke på att han så sent som för två veckor sedan låg på operationsbordet. Svåra smärtor i underarmarna gjorde att han tvingades till operation. Efteråt tvingades han vila, vilket tillsammans med smärtan och problem med cykeln påverkade helgens prestation.

- Jag hade jätteont idag, så körningen påverkades en hel del. Om det inte vore för smärtan och strul med hojen så tror jag att jag hade tagit hem segern i första heatet också, menar Thuresson.

Trots smärtan ser Thuresson positivt på framtiden och tror inte att armarna kommer innebära problem i de kommande tävlingarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista