Vägarbeten orsakar köer

Ett nytt vägarbete i Uddevalla orsakar långa köer på morgnar och eftermiddagar på väg 44 norr om Uddevalla. På grund av sättningar i vägbanan måste delar av vägen grävas upp och asfalteras om.

– Vi har fått en beställning av Vägverket att byta ut överbyggnaden till en ny typ av lättfyllning som ska göra att sättningarna ska upphöra, säger platschefen Mats Kvastman.

Norr om Kurverödsrondellen går en gångtunnel under väg 44. Där sättningar har uppstått blir vägen ojämn och det vill Vägverket rätta till.

Arbetet kommer att påverka körfälten i både norrgående och södergående riktning. I tre veckor framöver får trafikanter därmed räkna med köer under rusningstid.

– Vi gör allt för att skynda på projektet så att vi kan släppa på trafiken i ordinarie körfält så fort som möjligt, säger Mats Kvastman.

Men just nu arbetar de bara dagtid mellan klockan sex på morgonen och sex på kvällen. Men kvällsjobb, som kan skynda på det hela, kan bli aktuellt framöver.

– Ja, det är tänkbart. Beläggningsarbetet kommer att ske på kvällstid för det blir ju en störning, säger Mats Kvastman.

Marie Hedlund
marie.hedlund@sr.se
0522-67 00 00

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista