Sexhandeln i Norge ökar

Människohandeln från Sverige till Norge ökar. De stränga svenska lagarna mot handel med kvinnor gör Norge mer attraktivt för prostituerade och sexköpare.
Prostitution blir ett allt större problem i Norge. Människosmugglingen över Sverigegränsen ökar, antalet utländska kvinnor som prostituerar sig blir fler och fler och det blir allt fler svenska kvinnor bland de prostituerade. Liv Jessen på det norska nationella centrat för prostitution säger till den norska radion att det också blir allt vanligare med svenska kunder i de norska prostitutionsdistrikten. Hon säger att tendensen är densamma i Danmark: Allt fler svenska män reser till Danmark för att köpa sex. Camilla Örndahl vid den svenska rikspolisen säger att Sverige har blivit ett transitland för kvinnor från Polen, Tjeckien och Ungern som ska vidare till Norge för att sälja sex, rapporterar Sveriges Radio Värmland. Den norske justitieministern Odd Einar Dörum vill i nuläget inte ha något förbud mot sexköp - men han tycker det krävs större internationellt samarbete för att stoppa sexhandeln och den kriminalitet som ofta följer med.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".