Saabs framtid

Fortsatt Saab-sekretess

Inte ens borgnärskommittén vet vilka de tre kvarvarande kandidaterna att köpa Saab Automobile är. Det avslöjar IAC:s vd Marcus Nyman för Sveriges Radio Väst.

I slutet av förra veckan hölls ett möte mellan Saab, rekonstruktören och den borgenärskommitté som startades i samband med borgenärssammanträdet den 6 april.

På mötet redogjorde bland annat rekonstruktören Guy Lofalk för hur ackordsuppgörelsen skulle gå till, hur det går med nya eventuella ägare, hur kassasituationen är och hur nuvarande produktion och försäljning ser ut för Saabs del.

– Vi fick nödvändig information för att kunna skapa en uppfattning om hur lyckosamma Saab är i att följa den här rekonstruktionsplanen som tidigare presenterats, säger Marcus Nyman, vd för IAC och en av dem som sitter med i borgenärskommittén.

Men han och de andra fick inte veta vilka de tre ägarkandidaterna är.

– Nej, det fick vi inte. Men det är ganska naturligt att man inte lämnar ut namnen på de här investerarna, tycker Nyman och fortsätter:

– Från IAC:s sida har vi fått tillräckligt med information. Man får lita på de här uppgifterna. Är det så att det finns tre intressenter, vilket jag tror, så är jag helt övertygad om att man under juni kan komma fram med en definitiv köpare.

Jesper Larsson
jesper.larsson@sr.se
0522-67 00 00 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista