Utbildning

Ny inspektion på Linnéaskolan

I går gjordes ytterligare en inspektion av den fristående grundskolan Linnéaskolan i Ljungskile efter den skarpa kritiken mot skolan i januari. Då konstaterades brister på 14 olika punkter, varav sju var särskilt allvarliga.

Det handlar bland annat om att skolan har ett egenutvecklat betygssystem, vilket de inte får ha, och att elevernas resultat inte utvärderas till de mål som finns uppsatta till årskurs 9.

I april i år svarade Linnéaskolan på kritiken och nyligen kom ett uppföljningsbeslut om att det skulle utföras en extra inspektion, som alltså gjordes i går.

Det är en inspektion som ska ligga till grund för om Linnéaskolan ska få vara kvar som friskola i framtiden, enligt Lena Dahlqvist på Skolinspektionen.

När det gäller fristående skolor får man bedöma om de uppfyller alla krav som ställs för att skolan få bidrag. För att man ska kunna fatta ett beslut behövde man åka tillbaka till skolan och träffa dem igen. Det är skälet till att vi är där ytterligare en gång.

Besöket kan medföra nya kravpunkter eller att saker som brister mot lagstiftningen måste rättas till.

Thomas Graf
thomas.graf@sr.se
0522-67 00 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista