Bilindustrin

Opel-samtal på väg att haverera

Samtalen mellan den tyska regeringen och de bolag som är intresserade av att ta över Opel, är på väg att haverera.

Fiats vd Sergio Marchionne säger i ett uttalande att han anser att Fiat skulle utsättas för onödiga risker om bolaget blir ansvarigt för att klara Opel genom den akuta krisen innan stödet från den tyska regeringen kan falla ut. Och nu spekuleras det om Fiat är på väg att dra sig ur Opelaffären.

Även den andra budgivaren, den kanadensiska bildelstillverkaren Magna, har utryckt missnöje. Enligt Spiegel Online ska Magnas förhandlare ska vara mycket irriterade över den amerikanska förhandlingsstilen och ifrågasätter om GM verkligen vill sälja Opel.

GM ska ha krävt extra stöd till Opel motsvarande över tre miljarder kronor --  500 miljoner dollar –  i samtalen som avbröts på torsdagsmorgonen.

General Motors koncernchef Fritz Henderson försöker att tona ner de kraven i en intervju med Bloomberg och säger att det handlar om att GM och tyska regeringen har haft olika syn på hur mycket pengar som behövs omedelbart.

TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista