LRF välkomnar rovdjursförslag

LRF Väst ser positivt på regeringens rovdjursproposition som lämnas till regeringen nästa vecka.

Regeringen vill införa licensjakt på varg, utöver den skyddsjakt som förekommer i dag. Samtidigt införs tre rovdjursförvaltningsområden i landet, där länsstyrelserna får större ansvar för förvaltningen.

– Det är bra att besluten flyttas närmare människorna som berörs, säger Ronny Johansson, viltansvarig i LRF Väst, om regeringens nya rovdjursproposition som presenterades i dag.

Förslaget att ansvaret för rovdjurspolitiken flyttas från tjänstmannanivå till regional nivå i ett partssammansatt råd med landshövdingen som ordförande ökar det regionala inflytandet och demokratin.

– Äntligen har politikerna tagit till sig av kritiken och ökat delaktigheten hos dem som är berörda. Det senaste decenniet har rovdjurspolitiken varit utmanande mot viktiga lantbruks- och landsbygdsintressen, säger Ronny Johansson i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista