Kustkommuner kämpar för Bohusbanan

SJ behåller trafiken på Bohusbanan till och med 2007. Det beskedet kom under torsdagen när Västtrafiks upphandling av tågtrafiken blev klar. Erland Lundqvist centerpartistiskt kommunalråd i Strömstad säger att det spelar ingen roll vilket aktör som kör, utan det viktiga är att Bohusbanan finns kvar efter år 2007. Då hotar staten att dra in sina bidrag och tågtrafiken upphöra.
Kommunerna och regionen är överens om att Bohusbanan behövs och har enats om en rimligt turtäthet. -Nu samarbeter vi med vägverket om att när nya E6 byggs ska de dyra övergångarna också göras för att göra det möjligt för tågtrafiken att fortsätta, säger Erland Lundqvist. Nu utövar kommunerna och regionen påtryckningar både på vägverket och på staten. Att kommunerna skulle ta över ansvaret för Bohusbanan ser Erland Lundqvist inte som något alternativ om staten inte vill bidra med pengar. - Vi har fullt upp med att klara av vår barnomsorg och äldreomsorg och skola och få pengarna att räcka till det säger Erland Lundqvist.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".