På väg från ett stenbrott välte släpet. Foto: Räddningstjänsten
Lysekil

Tankbil har vält

Vid Hegärde utanför Brastad har en olycka inträffat. Släpet till en tankbil har vält i en brant backe och diesel har börjat läcka ut.

Föraren var på väg till ett stenbrott längs en smal väg för att lämna diesel till de maskiner som används där, när släpet välte i ett dike. Enligt insatsledaren Ulrik Olsson ligger släpet väldigt illa till i en brant backe.

Alla ventiler och luckor ligger rakt mot backen och det finns risk att dieseln börjar rinna ut, säger han till SR Väst. I nuläget sipprar det ut diesel, men det är inga stora mängder. En del har hamnat i en närliggande trädgård.

Ett saneringsföretag är på väg till platsen för att sanera oljan som har läckt ut. Innan släpet kan ställas upp måste all olja tömmas. Själva tankbilen står än så kvar i upprätt läge.

Men den står väldigt ostabilt, säger Ulrik Olsson. Den står lutad mot ett träd som förhindrar att den välter, säger han.

Det ska inte vara några störningar i trafiken eftersom släpet ligger på en liten grusväg som leder ut mot väg 162, ungefär i höjd med Hegärde, norr om Brastad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".