Vägpirater åtalas

I dag åtalades tre personer misstänkta för att vara så kallade vägpirater. Det var i somras som polisen grep de tre männen som är 37, 19 respektive 16 år. Samtliga är hemmahörande på samma adress i Munkedal.
Männen anklagas för grova stölder mot turister som sovit i bilar eller på campingplatser. De har till exempel åkt till Rådanefors camping i Frändefors i mitten av augusti och gjort en stöldraid i flera tält och stulit bland annat fiskespön och annan fiskeutrustning till ett värde av cirka 6 000 kronor. De anklagas även för ha stulit kläder, skor och plånböcker. Vidare har minst två av männen försökt ta sig in i en husbil där tre personer låg - också det vid campingen i Frändefors. Men de blev avbrutna och husbilen med de sovande personerna klarade sig undan. Två av männen, 37 och 19 år, åtalas för grov stöld dessutom yrkas det på att båda ska utvisas utan möjlighet att återvända. 16 åringen åtalas för häleri samt för försök till grov stöld.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".