Trafik

Nya och borttagna linjer

Den 14 juni gäller nya tidtabeller i kollektivtrafiken. Bland annat startar två nya linjer till Nordby köpcenter och en ny linje mellan Näl och Uddevalla sjukhus.

Nya linjer och turer till Nordby köpcenter
Nordby köpcenter i norra Bohuslän expanderar. För att underlätta för pendlare från Dalsland och norra Bohuslän startar två nya linjer den 14 juni.
• Linje 776 får sträckningen Ed-Bullaren-Skee-(Strömstad)-Nordby köpcenter.
• Linje 876 får sträckningen Tanum-Skee-(Nordby köpcenter)-Strömstad. Båda linjerna får Skee som bytespunkt.
• Gränspendeln får två nya permanenta turer. Tågresenärer från Ed får anslutning till Gränspendeln i Halden för vidare resa till Nordby köpcenter.

Ny linje mellan Näl och Uddevalla sjukhus
Den 18 maj infördes en ny linje mellan Näl och Uddevalla sjukhus.
• Linje 673 får sträckningen Näl-Trestad center-Uddevalla sjukhus med timmestrafik alla vardagar.
• Linjen får ett stopp vid Trestad center för att ansluta till linje 860.

Förändrad trafik vid Stallbacka industriområde
Vårens uppsägningar av personal från företag på Stallbackaområdet i Trollhättan har minskat resandet där med 30 procent. Turer har tagits bort och några direktbussar till Stallbacka har lagts ner.

Resurser har i stället förts över till andra stadslinjer i Trollhättan. Ändringarna är inte med i tidtabellsboken men finns på lösblad.

Ny nattrafik i norra Bohuslän
I sommar kör linje 875 Tanumshede-Grebbestad-Fjällbacka-Hamburgsund nattrafik på fredagar och lördagar.

Nytt upplägg för parkeringsbussen i Strömstad
Linje 896 och parkeringsbussen i Strömstad samordnas och parkeringsbussen kör samtliga turer från den 1 juni till den 20 augusti. Parkeringsbussen är gratis och går mellan p-platserna vid Strömstads infarter och centrum.

Anropsstyrd trafik
Närtrafiken i Trollhättan kompletteras med en ny anropsstyrd linje, linje 647. Linjen ger också resmöjligheter till Sollebrunn.

Linjerna 855, 856, 857 och 858 är tidsjusterade för att möjliggöra anslutning till linje 850. Dessa linjer körs under sommaren med så kallad anropsstyrd trafik som måste förbeställas två timmar innan.

Buss ersätter tåg mellan Trollhättan och Göteborg i sommar
Järnvägen mellan Trollhättan och Göteborg stängs av under perioden 6 juli till 9 augusti. Då ersätter bussar alla regiontåg mellan Vänersborg och Göteborg. Tågresenärer som ska till och från Karlstad och Oslo får byta mellan buss och tåg i Trollhättan. I sommar görs bland annat stora arbeten på järnvägssträckan mellan Älvängen och Nödinge.

Källa: Västtrafik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".