Kultur

Västarvet får ny chef

Marianne Dahlquist från Gundlebo har utsetts till Västarvets nya chef.

– Västarvets verksamheter har mycket att ge invånarna i regionen och det är inspirerande och ska bli riktigt kul att få ta vid på den utvecklingsresa som förvaltningen påbörjat, skriver Marianne Dahlquist i ett pressmeddelande.

Marianne Dahlquist är 57 år, bor i Gundlebo mellan Vänersborg och Uddevalla och är sedan 1999 administrativ chef och ställföreträdande överintendent för Statens museer för världskultur, där bland annat Världskulturmuseet i Göteborg ingår.

– Efter drygt 10 år i en central statlig myndighet ser jag fram emot att jobba i en organisation med regional förankring och som är styrd av lokala politiker, säger Marianne Dahlquist.

I Västarvet ingår Bohusläns Museum, Byggnadsvård Nääs, Forsviks Industriminnen, Göteborgs Naturhistoriska Museum, Hemslöjdskonsulenterna i Västra Götaland, Kulturlagret i Vänersborg, Lödöse Museum, Studio Västsvensk Konservering, Utställningen kommer, Vitlycke Museum, Vänersborgs museum och Västergötlands Museum.

Västarvet är Sveriges största förvaltning för natur- och kulturarv och har omkring 250 anställda.

Marianne Dahlquist tillträder som chef för Västarvet den 1 oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".