Guy Lofalk. Foto: Adam Ihse/Scanpix
Saabs framtid

Lofalk: Nästa vecka säger vi mer

Advokat Guy Lofalk, som leder Saabs rekonstruktion, utlovar mer information om försäljningen av Saab Automobile nästa vecka.

– Jag avvaktar med att kommentera i nuläget, men vi kommer att få rikliga tillfällen att kommentera det under nästa vecka, säger han.

Guy Lofalk vill inte utveckla vad det är som gör att informationen dröjer.

Onsdag nästa vecka är en ödesdag för Saab. Då hålls ackordsförhandling i Vänersborgs tingsrätt där fordringsägarna ska ta ställning till om de går med på att skriva ner 75 procent av sina fordringar och vänta ett år med att få betalt.

Att få igenom ackordet är avgörande för Saabs överlevnad och om en ny ägare är intresserad att ta över. 75 procent av fordringsägarna och skuldsumman måste säga ja.

Guy Lofalk bekräftar att frågan om skuldnedskrivningen varit viktig i förhandlingarna med en ny ägare. Saab har cirka 10,5 miljarder kronor i skulder, 90 procent står ägaren General Motors för. Svenska staten, som är näst största fordringsägare, har krävt mer information om en ny ägare innan man kan acceptera ackordet.

TT 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".