Bård Eker vill utveckla ny Saabkultur

Det är inte vår intenstion att säga upp många. Det säger Bård Eker, hälftenägare till Koenigsegg som vill köpa Saab, till den norska tidningen Dagbladet

 Ja det är norska tidningen Dagbladet som lyckas få tag på denne norske investerare och designer som tillsammans med Christian von Koenigsegg är huvudägare i superbilstillverkaren Koenigsegg som förhandlar med GM om att ta över Saab.

Och Bård Eker säger sig ha med en rad norska investerare bakom sig, han vill inte avslöja vilka, men säger att det trots krisen är många som vill vara med.

Och avsikten med köpet av Saab är inte att stycka upp företaget hävdar Bård Eker utan att utveckla bilmärket och göra det mer nyskapande.

GM gjorde Saab lite efter en A4-mall menar Eker som vill vara en katalysator för en mera utvecklad Saabkultur.

- Jag är säker på att vi har några goda lösningar för Saab med banbrytande teknologi, säger Bård Eker, och vi tar inte ett nej för ett nej när nya idéer kommer upp.

Men Bård Eker vill understryka att alla avtal inte är på plats ännu och att man är beroende av att alla välvilja också från dem som jobbar i fabriken.

Fackföreningarna är viktiga och all vill undgå stora uppsägningar men samtidigt lever vi i en tid där det sker, men intentionerna är inte att säga upp många, säger Bård Eker till Dagbladet.

Reporter Erik Stålberg