Politik

Sparkad folkpartist vikarierar

Först sparkades han ut i kylan. Nu blir folkpartisten Kennneth Carlsson vikarierande kommunalråd i Färgelanda.

I början av maj sprack den borgerliga alliansen i Färgelanda. Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna avbröt samarbetet med Folkpartiet på grund av det partiets agerande i skolfrågan.

Några dagar senare meddelade Centerpartiet att man lämnar alla sina ordförandeposter i kommunen, vilket bland annat innebär att Ann-Marie Jacobsson kliver av posten som ordförande i kommunstyrelsen och som kommunalråd.

På onsdag sammanträder kommunfullmäktige, men några ersättare kommer inte att utses.

Valberedningen behöver mer tid på sig och det innebär att de vice ordförandena tar över från och med onsdag, fyra socialdemokrater och folkpartisten Kennneth Carlsson, som blir vikarierande ordförande i kommunstyrelsen.

– Eftersom min grundinställning är att jag inte står till förfogande som blivande kommunalråd är det väl en klok strategi att inte göra någon palatsrevolution, utan att se till att Färgelanda kommun fungerar under den här perioden fram till dess att ett nytt kommunalråd utses.

Jag hoppas att det inte drar ut alltför länge på tiden, säger Kenneth Carlsson.

Carlsson har en tjänst som politisk sekreterare på 70 procent i Västra Götalandsregionen. Det arbetet tänker han inte lämna under tiden som vikarierande ordförande i kommunstyrelsen.

Bosse Adriansson
bo.adriansson@sr.se
0522-67 00 55