Saabs framtid

”Det är skönt för de anställda”

Anette Hellgren, klubbordförande för Unionen vid Saab Automobile och dessutom med i företagets styrelse, är mycket glad över beskedet om Koenigsegg.


– Det är fantastiskt roligt att företaget har gått ut och presentera vilka våra nya ägare ska bli, säger Anette Hellgren. Det är både roligt och skönt, eftersom det säkrar Saabs framtid som varumärke och även säkrar verksamheten här i Trollhättan.

Hur vet du att framtiden i Trollhättan är säkrad?

– Man har ju accepterat den affärsplan som har presenterats, så har processen sett ut. Och den planen talar om att vi ska ha större produktion och mer utveckling här i Trollhättan, så därför är det jätteroligt.

Hur har förhandlingarna gått?

– Det har varit en stor och komplicerad process, men än så länge följer vi tidplanen.

Vad är det som har varit svårast i den här processen?

– Det är ju inte varje dag man går och köper en bilfabrik. Under en tid tillbaka är också våra ägare GM under ”chapter 11”, så det är en komplex process.

Hur kändes det när det blev klart och ni kunde gå ut och tala om det för några timmar sedan?

– Det kändes jätteskönt! Skönt för alla anstälda och underleverantörer och för våra återförsäljare att det kommer ett besked om Saab, säger Anette Hellgren.

Saab och Koenigsegg är två helt olika bilmärken, hur kan de samsas i framtiden?

– Vi har det här med innovation gemensamt. Sedan är de duktiga entreprenörer och att bygga varumärke och det är ju bara positivt för vårt varumärke.

Läs också:

Jan Andersson
Ekot
jan.andersson@sr.se