Politik

Mikael Höglind avgår

Uppdaterad 14:53

Kristdemokraten Mikael Höglind meddelade i dag att han avgår som politiker i Uddevalla kommun.

Mikael Höglind är ordförande i barn- och utbildningsnämnden, där det varit mycket konflikter. Han skulle ha lämnat den nämnden och blivit ordförande för tekniska nämnden i stället, men nu avgår han alltså i stället.

– Det är ett beslut jag har funderat på under våren efter att jag har känt att den personförföljelse som finns mot mig har eskalerat, säger Mikael Höglind. Det som har varit jobbigt för mig är de anklagelser som ett visst parti i fullmäktige utsätter mig för hela tiden.

Ett visst parti?

– Ja, det är väl ingen hemlighet att Uddevallapartiet har försökt få bort mig ända sedan förra sommaren.

Mikael Höglind säger att ett annat skäl är att personalen på hans företag vill att han kommer tillbaka och tar en mer aktiv roll inför en stundande expansion.

Men det finns ytterligare ett skäl. Det beskriver han som det allra viktigaste och på den presskonferens han höll citerade han sin son: Det bästa beslut du har fattat.

–  Min familj mår inte bra när inte jag mår bra. Jag vill ägna mig väldigt mycket mer åt min familj, särskilt mina barn som tycker att jag har varit borta mycket i flera år, på möten och annat, säger Mikael Höglind.

Jag har varit en frånvarande pappa och jag vill vara en pappa som är hemma och läser läxor med mina barn.

Mikael Höglind talar om insinuationer, lögner och mobbning. Den senaste tidens diskussioner om hans arvoden och ersättningar från kommunen och hovrätten har inte lett fram till beslutet om hans avgång.

– Det har inte spelat in något alls. Jag har gjort rätt för mig mot kommunen, säger Höglind.

Bosse Adriansson
bo.adriansson@sr.se
0522-67 00 55