Lysekil

Pensionserbjudande i Lysekil

Gå i förtid och behåll 75 procent av lönen fram till pensionen. Nästan hälften av de 90 anställda i Lysekils kommun som fick erbjudandet nappade.

Fram till utgången av nästa år ska motsvarande 100 heltidstjänster bort i Lysekils kommun. Kommunen hoppas klara det genom naturlig avgång och avtalspension.

Den modell som vi har valt är att de som är födda 1944, 1945 och 1946 kan få en avtalspension där de får 75 procent av sin nuvarande lön, säger personalchefen Larsolov Jovemo. Dessutom förstärker vi det med att den individuella delen på pensionssidan betalar vi fram till 65 års ålder som om de var heltidsanställda.

90 av de anställda fick chansen och 43 tog den. Eftersom de som slutar inte ersätts räknar kommunen med tjäna sex och en halv miljon kronor på avtalspensionerna – trots att de som har sagt ja till erbjudandet alltså får behålla 75 procent av länen tills de fyller 65.

– Skulle en förvaltning anse att de ändå måste återbesätta vissa tjänster måste man ta medel ur sin egen budget för att kunna göra det, säger Larsolov Jovemo.

Så det är alltså inte lika förmånligt för förvaltningarna?

– För verksamheten kan det blir litet tuffare, säger Jovemo.

För kommunen hade det blivit billigare att säga upp personal, men Larsolov Jovemo ser avtalspensionerna som en personalpolitisk strategi.

– Det handlar om att behålla de unga som vi ska ha för framtiden och ge en förmån för äldre att ta en avtalspension, säger Larsolov Jovemo.

Bosse Adriansson
bo.adriansson@sr.se
0522-67 00 55