Vägpirater inför rätta

I augusti greps tre män av polisen i Uddevalla, som misstänktes vara "vägpirater". Idag inleds rättegången vid Vänersborgs tingsrätt.
Sent i somras greps de tre männen, som är 37, 19 och 16 år gamla. De finns alla skrivna på samma adress i Munkedal. De två äldre männen står nu bland annat åtalade för flera grova stölder efter att de tillsammans med minst en till okänd man, tagit sig in i tält på en campingplats i Frändefors i mitten på augusti. Männen ska där ha stulit pengar, fiskeutrustning och kläder från turister som sov på campingplatsen. På samma campingplats ska de också ha brutit upp dörren till en husbil där tre personer låg och sov, men av någon anledning avbröts stölden. 16-åringen åtalas för häleri för gods som bland annat stals på campingen i Frändefors. Dessutom yrkas det på att 19-åringen och 37-åringen ska utvisas ur Sverige utan möjlighet att återvända, eftersom de antas göra fler brott om de får stanna kvar. De tre männen åtalades i fredags och i dag inleds alltså rättegången. Gustav Edman
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".