Trollhättan

Fritids vid Öresjö

Nu är värmen äntligen på gång och fritidsgårdarna i Trollhättan har flyttat ut till Öresjö på dagarna, för sjunde året i rad. Alla ungdomar som vill får gratis buss dit ut, tillsammans med en eller två ledare från varje fritidsgård.

– Det var inte så kallt som jag trodde. Men det blir kallare när man kommer upp, säger säger Beatrice Asplund och Josefin Kanberger från Strömslund respektive Lextorp, som delade handduk efter badet.

Båda har varit vid Öresjö sedan första dagen på sommarlovet.

– Det är jätteroligt här! 

Ungdomar från årskurs sex till och med ettan i gymnasiet kan bada, fiska, segla optimistjolle, paddla kanot, pyssla och åka vattenskidor eller ring efter den snabba båten. Allt är gratis och pågår varje vardag till och med den 10 juli. Och fritidsledarna är många, för säkerheten är viktig.

– Ja, det är rätt personalkrävande, men vi tycker att det ger så mycket för ungdomarna att få komma ut. Det är inte alla ungdomar som har möjlighet att testa de här verksamheterna som vi har. Och det är jättebra att ungdomar från olika stadsdelar möts, säger Gunilla Engström, som ansvarar för verksamheten.

Populärast verkar det vara att åka ring efter den snabba motorbåten, något som Zahra Zainel från Lextorp gjorde.

– Det var jätteroligt! Fast det var lite kallt.

Birgitta Andersson
birgitta.andersson@sr.se
0522-67 00 57