”Hon kommer att flytta”

Riksdagsledamoten Anita Brodén från Sollebrunn (FP) erkänner att hon gjorde fel som lät sin dotter bo i riksdagens övernattningslägenhet i Stockholm under en längre tid.

I strid med riksdagens regler lät folkpartisten Anita Brodén, som är folkvald för Västergötlands län Norra, sin 27-åriga dotter bo i riksdagens övernattningslägenhet under en längre tid.

Dottern har till och med varit folkbokförd i sin mammas riksdagslägenhet sedan den första oktober i fjol, vilket också strider mot reglerna.

– Det borde inte ha skett. Det var tanklöst och jag får ta konsekvenserna, säger Anita Brodén. Konsekvensen är att hon inte kan bo kvar där, när jag själv inte är på plats. Hon kommer att flytta.

En riksdagsledamot utifrån landet bor gratis i övernattningslägenheter i Stockholm som riksdagen tillhandahåller. Enligt reglerna får ingen annan använda lägenheten. Bara någon enstaka övernattning av någon anhörig tillåts.

Då ska det redovisas för riksdagen och riksdagsledamoten ska betala för det tillfälliga boendet. Deras barn får absolut inte vara folkbokförda i riksdagens lägenheter.

Jan Gustafsson
jan.gustafsson@sr.se
0522-67 00 53