Västra Götaland

Polisfacket oroas av förslag

Polisfacket i Västra Götaland förhandlar i dag med polisledningen om de planerade nedskärningarna, som är en konsekvens av polisens stora budgetunderskott. Det man oroar sig för är ett nytt förslag om hur polisens resurser ska fördelas.

De nedskärningar polisen planerar att göra för att komma till rätta med det stora budgetunderskottet gör att polisfacket och ledningen i dag sätter sig ner och förhandlar. Det man vill diskutera är vilka konsekvenser nedskärningarna kan få.

Polisledningen har ett förslag till hur polisens resurser ska fördelas, men det är ett förslag som polisfacket oroas över. Facket anser att förslaget gör resursbristen ännu värre.

Den speciella situation som råder i polisområde Fyrbodal, med stora avstånd och glest mellan bemannade polisstationer, skulle påverkas negativt av förslaget, menar facket.

Facket och enskilda poliser tror att konsekvenserna för allmänheten blir en försämrad service och ännu längre väntetider när det gäller polisingripanden.

Jan Gustafsson
jan.gustafsson@sr.s
0522-67 00 53

Fråga

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.