Lina Karlsson till Västerås

Kroppskulturs stjärnspelare Lina Karlsson är nu definitivt förlorad inför klubbens andra säsong i Elitserien. Karlsson, som provat på landslagsspel under våren, kommer att gå till Västerås, en annan Elitserieklubb.

– Det är både jättetråkigt och jätteroligt, säger Lina Karlsson till Radio Väst.

Kroppskultur hängde kvar i Elitserien efter kvalspel våren 2009 och lyckades därmed med sin målsättning som nykomling. Duon Jenny Alm (född 1989) och Lina Karlsson (född 1986) drog hela tiden ett tungt lass och deras framtid var den viktigste frågan när Kropps började planera inför nästa säsong före sommaren.

Nu ser det ut som om Uddevallaklubben bara får behålla den ena, nämligen Jenny Alm.

– Vi hade hoppats på att få behålla Lina Karlsson men vi har kalkylerat med att hon skulle kunna försvinna och vi har löst med en ersättare, säger sportchefen Peter Holmstedt.

Minst en ny spelare kommer att presenteras inom kort.

Men för Lina Karlsson, vars kontrakt med Kropps gick ut för några veckor sedan, väntar nu nya äventyr.

– Jag har haft jättemånga bra år i Kropps och spelat här i hela mitt liv. Jag har funderat ända sedan säsongen tog slut, det har varit ett svårt beslut.

Den främsta anledningen till flytten är att Lina Karlsson vill prova något nytt och hennes nya klubb IVH Västerås, som åkte ut i semifinal i SM-slutspelet, har erbjudit henne hjälp med livet vid sidan av handbollen.

– Jag har inte bestämt mig om jag ska jobba eller plugga men klubben ska hjälpa mig oavsett, säger Lina Karlsson till Radio Väst.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00