Näringsförbud bryts

Den västsvenske företagaren Thomas Thorin - som varit verksam i bland annat Dalsland - misstänks av kronofogdemyndigheten att bryta mot näringsförbudet. Thorin dömdes den 11 oktober till sex års näringsförbud av Göteborgs tingsrätt. Han hade då ett 20-tal konkurser bakom sig och cirka 20 miljoner kronor i skatteskulder.
Men efter domen har han skickat två brev till Skattemyndigheten och undertecknat med Marmorit Produktion AB, Thomas Thorin. -Så får han inte göra, säger Roy Svensson i Kronofogdemyndighetens konkurs- och processgrupp, som fört statens talan i det här ärendet. Beslutet i tingsrätten om näringsförbud är tillfälligt i avvaktan på att domen vunnit laga kraft. Thorin har överklagat till hovrätten, men fått nej på sin begäran om inhibition, alltså en begäran om att beslutet inte skall gälla i avvaktan på ett slutgiltligt avgörande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista