sport

LSK panikvärvar amerikan

Samuel Oji skickades hem, Etchu Tabe har en långvarig skada och i söndags fick Ljungskile SK knappt ihop en backlinje. Därför värvar nu LSK amerikanen och ytterbacken Ryan Miller med kort varsel.

– Känns som att vi är tunna bakåt så vi måste förstärka, säger sportansvarige Lennart Johansson till Sveriges Radio Väst.

Ryan Miller är 24 år och kommer närmast från D.C. United som är hemmahörande i den amerikanska högstaligan MLS. I januari provspelade han för Halmstad BK och var enligt uppgift nära ett kontrakt med den allsvenska klubben. Men HBK valde i stället att värva Christian Järdler från Malmö FF. Trots att Miller gjort ett positivt intryck på Halmstads tränare Janne Andersson.

– Han känns klockren i sitt sätt. En positiv och glad kille med fighting spirit, något som alla i USA verkar ha medfött, sa Andersson till Hallandsposten i januari.

Ryan Miller hamnar nu ändå i Sverige när Ljungskile nu skrivit ett kontrakt med honom som kommer att gälla säsongen ut.

– Miller håller allsvensk klass, han är en väldigt offensiv högerback, duktig en mot en och är fysiskt stark, beskriver Lennart Johansson.

Framför allt är han en måste-värvning för LSK. Klubben huserar i botten av superettan-tabellen och behöver rycka upp sig, främst i försvaret.

– Vi ser att det är där vi behöver mer konkurrens och stabilitet när vi tittar tillbaka på våren. Med Etchu (Tabe) skadad och då Sam Brill haft problem med en nerv i nacken så känns det som att vi just nu är tunna bakåt och att vi måste ha folk där, förklarar Johansson.

Ryan Miller gjorde inga matcher i den amerikanska högstaligan för D.C. United. Kontraktet bröts endast en vecka in på MLS-säsongen i höstas. Dock hann Miller representera D.C. United tre gånger i CONCACAF Champions Leauge, som är den nord- och centralamerikanska motsvarigheten till Champions League i Europa.

Ryan Miller väntas vara speklar för LSK redan på måndag borta mot Ängelholm.

Jesper Larsson
jesper.larsson@sr.se
0522-67 00 00