Uddevalla

Folkets Husbesvikelse

Att Uddevalla kommun skjuter på planerna om ett nytt kultur- och evenemangshus, till en bit in i nästa mandatperiod, väcker nu upprördhet och besvikelse hos Folkets Hus som står bakom projektet.

De menar att Uddevalla kommun missuppfattat det hela och att kommunen inte behöver punga ut med en enda krona, förrän allt står klart.

– För kommunens del blir det inga kostnader förrän de går in i det nya huset. Och då blir det ungefär 2013 som det blir aktuellt för kommunen med driftskostnader, säger en besviken Donny Borlinger, ordförande för Folkets Hus i Uddevalla som driver projektet.

Det var igår som vi berättade om den granskning som VD:n för Uddevalla Energi, Roger Johansson, gjort av kulturhusprojektet i uppdrag åt kommunen. Enligt honom är det för riskfyllt för Uddevalla att hoppa på projektet nu i de svåra ekonomiska tider som råder. Kommunalrådet, kristdemokraten Magnus Jacobsson sa igår i SR Radio Väst att kulturhusfrågan inte var aktuell förrän en bit in i nästa mandatperiod.

– I praktiken tror jag att det tidigast kan handla om år 2013-2014, då vi har ett badhus att prioritera först, säger Magnus Jacobsson till SR Radio Väst.

Men Donny Borlinger, menar att Folkets Hus vill komma igång nu då det är konjunktur för projektet och han förstår inte varför Uddevalla kommun vill vänta.

– Det går alltid att vara försiktig, men då händer det å andra sidan ingenting. Det är det det handlar om. Ska vi nu enas om var centrum för Bohuslän är i den här delen av Västra Götaland så får vi försöka leva upp till det också, säger Donny Borlinger.

Text: Thomas Graf

Epost: thomas.graf@sr.se

Telefon: 0522-67 00 52