Sport

Johan Dahlin till Malmö FF

Trollhättesonen Johan Dahlin, som vaktade U21-landslagets mål under EM, lämnar norska Lyn för spel i Malmö FF och allsvenskan.

190 centimeter långe Dahlin, fostrad i Trollhättans FK, var förra året utlånad till Trelleborgs FF men återvände sedan till Lyn och norska Tippeligan. Nu är han klar för MFF.

– Det ska bli fantastiskt kul. Jag har fina minnen från EM-matcherna på den nya arenan och jag ser verkligen fram emot den här utmaningen. Malmö är den klubb i Sverige som jag anser ha störst potential och det känns inspirerande över att vara med i deras satsning, säger Johan Dahlin i ett pressmeddelande.

22-åringen ersätter Jonas Sandqvist, 28, som bestämt sig för att söka en ny utmaning till hösten.

– Vi har sonderat marknaden sen vi fick de första indikationerna på att det inte skulle bli förlängt med Sandqvist, säger Malmö FF:s sportchef Hasse Borg och fortsätter:

– Johan har ju varit med i olika landslagssammanhang en längre tid och det är en spelare vi känner till väl.

Även tränaren och den gamle VM-hjälten från 1994, Roland Nilsson, tror mycket på sitt nyförvärv.

– Vi är mycket glada över att kunna knyta Johan till oss. Han är en tongivande spelare i U-21 landslaget och trots att han är ganska ung har han stor rutin och besitter redan värdefulla erfarenheter, säger han.

Johan Dahlin har gjort 1 A-landskamp och 24 landskamper för U21-landslaget. Det återstår en del pappersarbete men om allt går som planerat anländer 23-åringen från Trollhättan till "Himmelsblau" redan denna vecka.

Jesper Larsson
jesper.larsson@sr.se
0522-67 00 16

Lars Gunnar Övermyr
lars_gunnar.overmyr@sr.se
0522-67 00 33