Bra start för sommarcampingen

Fler danskar på campingplatserna i år och en bra start när det gäller beläggningen. Det visar den rundringning som Sveriges Radio Väst gjort till 13 campingar i vårt område.

Om inte campingarna är fulla så förväntas de bli det till helgen då de allra flesta går på semester. Men rundringningen Sveriges Radio Väst gjorde visade att också de allra första sommarveckorna varit bättre än förra året, och det säger campingägarna att de har vädergudarna att tacka för.

Det som annars utmärker den här sommaren, och också talar för ett bra slutresultat för campingarna, är att många har valt att förboka en campingplats. På Havstens camping har ägaren Ingela Grytfors märkt av det ökade intresset i år.

- Man har märkt att det är tidigare bokat framförallt. Mycket svenska gäster stannar ju i Sverige och mycket danskar har ökat.

Och precis så sa förprognosen för sommaren 2009. Svenskarna skulle semestra på hemmaplan och utländska turister skulle lockas av den billiga valutan. Norrmännen har precis som vanligt fyllt campingarna i Strömstad, på Laxjöns camping i Dalsland har fler tyskar och holländare dykt upp och på Ramsvik och på Havtens campingar har danskarna utmärkt sig.

- Svenska valutan är ju svag i förhållande till danska kronan, så det är väl mycket därför de har styrt kosan hit, säger Ingela Grytfors.