Lysekil

Svindleriet stoppar verksamhet

Hela säsongens verksamhet i Lysekils konståkningsklubb är hotad. Det misstänkta bedrägeriet på en halv miljon kronor från en person inom klubben får stora konsekvenser.

I morgon avslutas Lysekils konståkningsklubbs fyra veckor långa träningsläger. Av intäkterna på minst en halv miljon kronor har minst hälften förskingrats av en av klubbens funktionärer. Den misstänkta personen har erkänt polisförhör.

För klubben är förskingringen ett hårt slag.

Det får ju katastrofala konsekvenser. Det innebär i princip att vi får ställa in höstens aktiviteter. Det är ju träning flera gånger i veckan och vi har till och med några elitåkare. De går miste om sin träning och det kan ju hända att de söker sig till en annan klubb, säger Torbjörn Stensson, kassör i Lysekils konståkningsklubb.

Klubben tycks alltså inte kunna bedriva någon verksamhet den kommande säsongen.

– Nej, inte som det ser ut nu. För när vi har betalt alla räkningar för lägret så kommer det att vara tomt på kontona i stort sett, såvida vi inte får anstånd från kommunen för räkningen för Gullmarsborgs ishall, säger Torbjörn Stensson.

Konståkningslägret har sedan många år ett eget konto. Under maj gjorde den misstänkta personen flera stora uttag från kontot. Stensson tror att beloppet över förskingrade medel kan växa.

Han säger att stämningen på lägret är tryckt och att många mår dåligt över det som inträffat.

Bosse Adriansson
bo.adriansson@sr.se
0522-67 00 55