Mellerudsprofil nära Oddevold

Peter Svensson, tidigare tränare i division 2-klubben Melleruds IF, blir troligen ny tränare i IK Oddevold. Svensson bekräftar för Radio Väst att han suttit i samtal med IKO och han kommer att ta ett beslut på torsdag eller fredag. Tackar han ja kommer han att dela tränarjobbet med Per Dalman.

– Oddevold tog kontakt i förra veckan, berättar Peter Svensson för Radio Väst.

Att Uddevallaklubben jagat en ny tränare har inte varit någon hemlighet. Den assisterande tränaren Per Dalman fick ta över huvudansvaret när Christian Fredriksson valde att avgå men det var inte någon långsiktig lösning. Nu ser det ut som om han får avlastning under hösten i form av en dalslänning.

– Det var väl aldrig någon som trodde att Oddevold skulle vara intresserade av en bondpojke från Mellerud, skrattar Peter Svensson.

Han har lovat Oddevold att ge besked i slutet av veckan. Först måste familjen konsulteras. Det finns en semester inplanerad över sommaren som såg ut att vara ett problem men det ska nog lösa sig säger Svensson till Radio Väst.

– Pojkarna är ju stora nu och frugan är härdad.

Redan i samband med att Fredriksson avgick rapporterade Radio Väst om att Peter Svenssons bror Markus (skadad anfallare i Oddevold) fått en förfrågan om att ta över som tränare tillsammans med Peter men det dementerades då av Markus.

Peter Svensson var huvudtränare i Mellerud 2007 och 2008 och ledde laget till en femte- respektive tredjeplats i division 2.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00