Fler väljer second hand-affärer

När det är sämre tider, vill allt fler handla sina kläder, så billigt som möjligt.

Det har många av dem Second Hand-butiker som ligger i vårt område märkt av, då deras försäljning skjutit i höjden det senaste året.

Solveig Engelbrektsson från Uddevalla är en av alla dem, som ofta väljer att handla begagnade kläder, så här i kristider:
–  Jag tycker det är en bra idé.  Så mycket fint som finns här. Jag handlar till exempel ofta kläder på Second Hand till mitt barnbarn, säger Solveig Engelbrektsson.
Solveig Engelbrektsson är långtifrån ensam om att oftare besöka Second Hand-affärer för att hitta bättre begagnade kläder.

SR Radio Väst har idag varit i kontakt med många av de Second Hand-affärer som finns i vårt område. Och alla bekräftar de att de har fått fler kunder och att försäljningen ökat kraftigt då många väljer ett besök hos dem för att kanske spara några slantar så här under svårare tider.
– Man ser att det är kristider. En del handlar för att pengarna går till ett bra ändamål. Men de allra flesta kommer hit för att fynda billiga kläder, säger Anna Eriksson som jobbar på Second Hand-butiken Da Capo i Uddevalla.

I Trollhättan ligger Second Hand-butiken Yesterday där Susanne Meah är föreståndare. Även här har omsättningen ökat under hösten och våren.
– Vi säljer väldigt bra. Jag tror att det har många förklaringar. En förklaring kan vara att man tänker i en miljöaspekt, att man återanvänder kläderna. En annan att man då har mindre pengar i plånboken. Sen har det också blivit mer accepterat i alla samhällsklasser, det är numera mer okej att köpa Second Hand, säger Susanne Meah.

Text: Thomas Graf
Epost: thomas.graf@sr.se
Telefon: 0522-67 00 52