SPORT

Svensson klar för Oddevold

Då är det helt klart. Peter Svensson har beslutat sig för att tacka ja till jobbet som tränare för IK Oddevold, tillsammans med Per Dalman.

– Det känns inspirerande, säger han till Radio Väst.

Peter Svensson fick frågan i förra veckan av Oddevold, om han ville bli ny tränare för klubben som haft stora problem i division 1 under våren. I juni fick tränaren Christian Fredriksson lämna sitt uppdrag och sedan dess har laget letts av Per Dalman, tidigare assisterande tränare, som nu kommer att dela på ansvaret med Svensson.

– Jag och Per pratades vid på telefon i en timma igår och det kändes väldigt bra. Jag var väldigt nöjd med det. Vi är på samma nivå, säger Peter Svensson, som är en känd fotbollsprofil i Mellerud.

Anledningen till att Svensson behövde tänka två gånger innan han hoppade på uppdraget som tränare för Uddevallaklubben stavas familjen.

– Jag hade lovat att ta ett sabbatsår men jag får stöttning och det känns väldigt bra.

Han har själv spelat flera år i Melleruds IF och 2007 och 2008 tränade han laget. 2008 tillhörde både Oddevold och Mellerud toppskiktet av division 2 och det utspelades några hårda bataljer mellan lagen. Trots att Mellerud öppnade bäst var det till slut IKO som kunde vinna serien och gå upp i ettan. Och nu ska alltså Peter Svensson plötsligt träna sina gamla ärkerivaler.

– Det känns lite konstigt. Vi hade några tuffa matcher till exempel den på Rådavallen som jag tyckte att vi skulle ha vunnit. Men det blev oavgjort.

– Jag tycker att det är ett väldigt bra lag och jag är förvånad att de ligger där de ligger.

Oddevold har dock ryckt upp sig på sistone och vann de avslutande två matcherna före uppehållet. Spelarna är på semester nu men börjar träna igen på måndag. Peter Svensson kommer att visa upp sig för första gången en vecka senare eftersom han ska på semester.

Peters bror Markus Svensson spelar i Oddevold men är skadad. Han flyttade från Mellerud till Oddevold i vintras.

Text: Stefan Elofsson
Epost: stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00