Landets kommuner dra ned på personal

Ungefär hälften av landets kommuner kommer att minska personalstyrkan. Det visar en undersökning som Sveriges Radios eko har gjort. 252 av landets 290 kommuner har svarat på undersökningen och 118 av dem, det vill säga nästan hälften, har sagt att de kommer att minska på sin personal.
I Västra Götalands län har 44 kommuner svarat, och även här säger hälften ja till personalminskningar. Värst drabbade blir personalen inom vård och omsorg. Även barn och utbildning sticker ut, nästan 80 procent av personalförlusterna i länet kommer att ske inom dessa två områden. I Munkedals kommun kommer det att försvinna ungefär tio tjänster. Även här inom vård och skola. Björn Herbo som är skolchef på Ungdoms och kulturförvaltningen säger att det kommer bli färre lärare men han tror inte att det kommer att påverka utbildningen för eleverna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".